Gelats D’liri obre un nou obrador a Serra de Daró

El nou obrador de Gelats Dliri a Serra de Daró, on s'elaboraran els gelats artesans i l'orxata natural.

Gelats Dliri ha obert un nou obrador a Serra de Daró i ha iniciat la comercialització dels seus gelats artesans. La seva producció artesana va destinada tant a la restauració com a gelateries, pastisseries o botigues de productes gurmet. És distintiu i marca de la casa la innovació constant i la col·laboració amb elaboradors locals o de productes ja consolidats. El catàleg de gelats Dliri inclou gelats gastronòmics i fins a 13 varietats de gelats aptes per a vegetarians i/o vegans, gelats de fruites (unes 12 varietats), de xocolates i cacau (9 varietats), de cremes (19 varietats), amb alcohol (8 varietats), amb iogurts (4 varietats). Elaboren granissats i orxata pròpia amb xufa d’Alboraia, de la DO València.

Escoltar els nostres clients ens ha permès evolucionar, millorar dia a dia i posar les bases d’un altre dels nostres pilars, la innovació’ assegura Alícia Pagès. ‘No ens limitem a fer els gelats que funcionen bé, ens agrada sorprendre els nostres clients amb noves creacions i cada any presentem novetats a les nostres vitrines’.
‘D’ençà que vam començar a fer gelats la nostra obsessió ha estat oferir un producte de gran qualitat, cuidar molt els detalls i als nostres clients i innovar’
explica Jordi Pagès, que afegeix que ‘la qualitat ja la busquem en la matèria primera, és essencial per a nosaltres. I en la incorporació de substitutius naturals en comptes de fer servir productes industrials’.

El nou obrador de Serra de Daró permetrà optimitzar les condicions per elaborar i distribuir gelats artesans i orxata. És, a més, el nou espai on es pensen i desenvolupen les innovacions. D’uns anys cap aquí els seus clients estan acostumats a noves creacions, a tastar gelats gastronòmics o sorprenents, com el gelat de pastanaga ecològica o el de Martini que van preparar especialment per la Ruta de l’Anxova.


Igualment, és el marc des del qual es preparen les col·laboracions amb productors de proximitat per elaborar gelats amb producte local, de Km 0. Són també una marca de la casa i n’hi ha hagut amb productes coneguts arreu com Donut o Estrella Damm, o populars només al territori, com el gelat de pastanaga ecològica d’Albons, gràcies a la col·laboració amb un productor local.


Una part de la producció la destina a preparar gelats gastronòmics, com els de brunyols de l’Empordà, de xuixo, d’oliva farcida d’anxova de l’Escala o de Roquefort. Però ‘fer molt i molt bé els gelats de sempre és essencial’, segons que ens explica en Josep Pagès, un dels impulsors del projecte, ‘és en aquests gelats, els de xocolata, de vainilla, de maduixa on la majoria de consumidors s’adonen si els nostres gelats superen les seves expectatives, si els agraden molt, molt i molt o no’.


La botiga Gelateria Zucchero, situada a la platja del centre de la vila de l’Escala, ofereix des del 2006 aquests gelats artesans. I és on l’altra impulsora del projecte, l’Alícia Llanos, ha posat les bases d’una manera de fer de cara al client i de presentar la botiga que han ajudat a la popularitat d’aquests gelats. ‘Per nosaltres és molt important el contacte amb el client i cuidem molt els detalls. No només en la decoració i en com és la botiga, sinó també en com presentem i com servim el producte, en definitiva, ens agrada cuidar molt l’experiència que té el client quan ve a casa nostra a tastar un dels nostres gelats, les nostres crepes o les gofres.’

Gelats Dliri és una jove empresa familiar que té el seu origen en la Gelateria Zucchero, de l’Escala. Iniciada per Josep Pagès i Alícia Llanos el 2006, ha mantingut un obrador i dues botigues a l’Escala i a Riells fins a l’any passat. Coincidint amb la finalització del lloguer del local de Riells, va decidir invertir en un nou obrador a Serra de Daró per poder elaborar per a altres botigues i per a la restauració. Els seus fills, l’Alícia i en Jordi, ja són la segona generació d’aquesta aventura familiar que van iniciar en Josep i l’Alícia el 2006.
L’Escala – Serra de Daró, 6 de maig de 2021.